Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Schuttevaer blij met 55 miljoen euro voor binnenhavens

18-07-2007

ROTTERDAM 18/7 - De 55 miljoen euro die het kabinet samen met de regionale overheden wil steken in verbetering van de toegang tot de binnenhavens, is bij Koninklijke Schuttevaer goed gevallen. De extra impuls komt in de periode 2008-2011 geleidelijk beschikbaar, volgens het Beleidsprogramma 2007-2011 van Balkenende IV.

Zie ook:

Koninklijke Schuttevaer zegt 'zeer verheugd' te zijn over deze eerste nieuwe maatregel van de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat Huizinga. 'Hiermee wordt uitvoering gegeven aan de afspraken van het regeerakkoord voor wat betreft de intensivering van de binnenvaart.'

Kritische succesfactor
Voor het kabinet is de extra impuls voor binnenhavens een logische keus: 'Binnenhavens zijn immers een kritische succesfactor voor de concurrentiepositie van de binnenvaart.' Daarnaast investeert het kabinet gericht in een betere benutting van het vaarwegennetwerk en een verbetering van het bedieningsniveau van sluizen en bruggen.

De middelen zijn bedoeld om gemeente en en provincies te stimuleren om via zogenaamde "quick wins" de binnenvaart en de natte aansluitingen op bedrijfsterreinen te verbeteren. Hierbij kan o.a. gedacht worden aan het uitbaggeren of uitbreiden van een haven, dan wel het aanleggen of renoveren van kades of havenvoorzieningen. In principe draagt het Rijk bij tot 50% van de kosten.

Op 14 juni 2007 presenteerden minister-president Balkenende en de vice-minister-presidenten Bos en Rouvoet het Beleidsprogramma 2007-2011. Het programma is de concrete uitwerking van het coalitieakkoord.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.