Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Eerste No Limit voor beroepsvaart

24-07-2007

Geo Plus B.V. te Scheemda neemt snelvarend, multifunctioneel en hydrografisch meetschip in gebruik

GRONINGEN 24/7 persbericht No Limit Ships - Geo Plus is in Noord-Nederland en daarbuiten reeds 14 jaar een begrip op het gebied van landmeetkundig meetwerk in de weg- en waterbouw en op het gebied van hydrografie, dat wil zeggen het meten van onderwaterbodems.

Ter uitbreiding van haar diensten heeft zij vorig jaar opdracht gegeven voor de bouw van een zeewaardig hydrografisch meetschip voorzien van de nieuwste technologische ontwikkelingen.

Geo Explorer
Dit supersnelle schip draagt de naam 'Geo Explorer'. Ze is 16,40 meter lang, 5.20 meter breed en heeft een diepgang van 1,10 meter.

Binnenkort wordt dit door No Limit Ships te Groningen gebouwde snelle survey-schip in gebruik genomen. Op 14 juli vond de feestelijke doop plaats in de Eemshaven, wat de thuishaven wordt van de 'Geo-Explorer'. Na de doop is het schip direct ingezet aan de Noordzeekust. In augustus a.s. wordt een opdracht in o.a. Kameroen uitgevoerd.

Nauwkeurige metingen
Met de geïntegreerde en geavanceerde meetapparatuur kunnen zeer nauwkeurige metingen worden verricht, zowel op de zeebodem als in ondiep water.

De onderwaterbodems kunnen met behulp van deze apparatuur, minutieus in kaart worden gebracht.

Dit meten gebeurt o.a. met een multibeam systeem, waarmee over een groot oppervlak tegelijk, snel  en nauwkeurig metingen kunnen worden verricht.

Kustsuppletie
Het hypermoderne meetschip voorzien van de nieuwste technologische ontwikkelingen, zal starten als multifunctioneel meetschip langs de kustzone ten behoeve van kustsuppletie-werkzaamheden (ophoging van de kustlijn). Voor Geo Plus is dit een nieuwe vorm van gespecialiseerde dienstverlening binnen de 30 mijlszone op zee. Voor No Limit Ships is dit het eerste schip dat onder Lloyd’s Register en I.V.W. (Inspectie Verkeer en Waterstaat) is gebouwd.

Voor de werf zijn de ervaringen die worden opgedaan tijdens het bouwen onder Lloyd´s en I.V.W. reglementen zeer waardevol.

Deze opgedane kennis wordt nu ook gedeeltelijk toegepast bij de schepen die No Limit Ships momenteel aan het bouwen is voor de particuliere markt.

Het accepteren van vervolgopdrachten voor No Limit Ships vanuit de professionele markt wordt dan ook met vertrouwen tegemoet gezien.

Schip voor Dubai
Momenteel wordt gewerkt aan het volgende schip, dat ingezet zal worden door Jan de Nul N.V. uit België, voor peilwerkzaamheden nabij Dubai.

Ook voor Lloyd’s is dit een bijzonder schip. Dit geldt tevens voor de I.V.W.  

No Limit Ships denkt dat gesteld mag worden dat door de inspanningen van de diverse Groningse partijen (opdrachtgever, werf, onderaannemers), het Noorden een uniek product rijker is dat zowel nationale als internationale potentie heeft.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.