Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Speedboot met 13-jarige bestuurder

19-08-2007

BERGEN 19/8 - Tijdens een gezamenlijke waterrecreatiecontrole van de handhavingdiensten in de provincie Limburg is zondag 19 augustus 2007 een 13-jarige jongen uit Amsterdam bekeurd voor het varen met een speedboot. In totaal zijn er 96 controles uitgevoerd, op de Maas en de grindgaten. Niemand had te veel alcohol gedronken. In 13 gevallen is bekeurend opgetreden.

Alle gecontroleerde bestuurders ondergingen een blaastest. Er is proces-verbaal opgemaakt voor het niet aanwezig hebben van de dodemansknop (7x), niet tonen vaar- en registratiebewijs, geen brandblusser aan boord, varen met te hoge snelheid, registratie teken niet aanbrengen en varen met te jonge leeftijd.

De jongeman mocht van zijn vader wel in de haven ’t Leuken in de gemeente Bergen varen. Hij viel echter op door zijn jonge leeftijd en hij voer te snel met de Zodiac. Voor dit type boot diende hij tenminste 18 jaar te zijn en was een vaarbewijs vereist. Kinderen varen wel vaker in bijbootjes die te veel vermogen hebben en daardoor alleen bestuurd mogen worden door personen van 18 jaar en ouder in het bezit van een vaarbewijs.

De handhavingdiensten van de politie Limburg Zuid, Limburg Noord, de Groene Brigade, Rijkswaterstaat en de Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten hielden van 15.00 tot 21.00 uur met vier boten toezicht. De reacties van het publiek waren overwegend positief en de indruk was dat er vaker controles waren. Dit was de derde gezamenlijke controle dit jaar.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.