Agenda RSS

De RSS feed kan niet gelezen worden.

Meer bijeenkomsten »

Peiling

De nieuwe VAART!website...

Nu online

0 Vaartleden 62 Gasten

Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Wetenschap en techniek in de praktijk bij MARIN

21-09-2007

Kom op 20 oktober a.s. naar onze opendag en ontdek de test- en meetwereld van de scheepvaart

WAGENINGEN 21/9 persbericht MARIN - Hoe gedraagt een cruiseschip zich in hoge golven? Hoe vaar je met een schip van ruim 300 meter een haven binnen? Hoe worden scheepsmodellen en scheepsschroeven gemaakt?

Foto MARINSeakeeping & Manoeuvring Basin. Foto MARIN

Het MARITIEM RESEARCH INSTITUUT NEDERLAND (MARIN), gevestigd aan de Haagsteeg 2 in Wageningen, is een van de vijf grote technologische instituten in ons land en is wereldwijd een belangrijk research centrum voor de maritieme branche. Het instituut beschikt over een groot aantal faciliteiten voor het op schaal testen van scheepsmodellen en het trainen van scheepsbemanning. De omstandigheden op zee (wind, stroom, golven) worden er zo realistisch mogelijk nagebootst.

Nationale Wetenweek
In dit jubileumjaar opent MARIN op zaterdag 20 oktober a.s. - tijdens de Nationale WetenWeek - van 10.00 - 15.00 uur haar deuren voor het publiek. De WetenWeek is een jaarlijks terugkerend evenement, bedoeld om kinderen meer met wetenschap en techniek in aanraking te brengen. (Zie ook www.wetenweek.nl)

Deze dag zijn alle testfaciliteiten geopend en worden er doorlopend interactieve demonstraties gegeven. Zo kunt u bijvoorbeeld tijdens een test in een van de bassins meerijden op een sleepwagen, ervaren hoe realistisch het is om op een scheepsbrugsimulator te varen, en zien hoe scheepsmodellen en scheepsschroeven worden gemaakt. Voor kinderen tot en met 14 jaar is er bovendien een interessante puzzeltocht met leuke prijzen.

De faciliteiten in Ede zijn deze dag niet geopend, wel zullen de diverse werkzaamheden in Wageningen te zien zijn.

Bij de ingang van MARIN ontvangt de bezoeker een programmakrant waarin de faciliteiten, aan de hand van een looproute met pijlen en nummers, worden beschreven.

Er is voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving van MARIN; volg hiervoor de borden.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.
Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.