Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Veel overtredingen bij controle vaartijden

11-10-2007

DORDRECHT 11/10 - Bij een controle op de naleving van de vaartijdenwetgeving aan boord van binnenvaartschepen zijn door de politie in de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 oktober op de Nederlandse wateren bij 21 van de 28 gecontroleerde schepen overtredingen geconstateerd. In totaal zijn 17 bekeuringen en 7 waarschuwingen uitgedeeld. Vier schepen werden stilgelegd.

Zie ook:

De controle werd uitgevoerd door de Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) en de Zeehavenpolitie van de regiopolitie Rotterdam-Rijnmond. In totaal werden 32 agenten op 8 grote patrouillevaartuigen ingezet. De Wasserschutzpolizei in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen controleerde tegelijkertijd op de Rijn in Duitsland van de Nederlandse grens tot Keulen. In Duitsland werden 32 schepen gecontroleerd. Daarvan was 31% in overtreding tegen 75% van de in Nederland gecontroleerde schepen.

In Nederland werd onder meer het volgend geconstateerd:
Die nacht waren 11 schepen onderweg terwijl ze volgens de regels niet mochten varen. De schippers van deze schepen hadden hun reis om 22.00 of 23.00 uur moeten onderbreken om van de voorgeschreven uren rust te genieten.

  • Aan boord van twee schepen was de voorgeschreven bemanning niet aan boord.
  • Aan boord van dertien schepen was het vaartijdenboek niet of onjuist ingevuld. Hiervoor werd zes keer proces-verbaal opgemaakt.
  • Bij drie schepen werd de schipper bekeurd omdat de bemanning te weinig rust had genoten.
  • Vier schepen kregen de aanwijzing de vaart te staken en mochten deze pas weer hervatten nadat de bemanning voldoende gerust had.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.