Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Vaarverbod voor dronken zeekapitein

23-10-2007

TERNEUZEN 23/10 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft afgelopen nacht in Terneuzen de kapitein van een Antilliaans zeeschip aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken. De kapitein kreeg een vaarverbod van 24 uur en een boete van 300 euro die ter plaatse werd voldaan.

De Waterpolitie kreeg omstreeks 02.00 uur via een loods de melding dat hij met een schip onderweg was naar Terneuzen en dat hij vermoedde dat de kapitein dronken was. De Waterpolitie wachtte het schip op in de Middensluis te Terneuzen. Aan boord constateerden de agenten aan de hand van de blaastest dat de 43-jarige man uit Duitsland een promillage van meer dan de wettelijk toegestane 0,8 promille in zijn bloed had. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar aangekomen weigerde de kapitein verder de medewerking aan de ademanalyse zodat het precieze promillage niet kon worden vastgesteld.

In overleg met de officier van justitie te Middelburg werd de kapitein een vaarverbod van 24 uur opgelegd en een boete van 300 euro. Om 07.00 uur mocht de kapitein het politiebureau verlaten.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.