Agenda RSS

De RSS feed kan niet gelezen worden.

Meer bijeenkomsten »

Peiling

De nieuwe VAART!website...

Nu online

0 Vaartleden 42 Gasten

Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Bibliotheek Maritiem Museum Rotterdam 150 jaar

25-10-2007

ROTTERDAM 25/10 persbericht Maritiem Museum - Op zondag 4 november viert het Maritiem Museum Rotterdam het honderdvijftigjarige bestaan van de bibliotheek van het museum. In deze periode heeft de museumbibliotheek een omvangrijke collectie opgebouwd en specifieke kennis vergaard op het gebied van de maritieme geschiedenis. Ter viering van het jubileum is er op deze zondag een speciaal programma samengesteld.

Vanaf 11.00 uur start het museum met een doublettenverkoop. Alle titels die de bibliotheek extra in bezit heeft, worden ter verkoop aangeboden. Hier zijn gewilde exemplaren bij, zoals de Lloyd’s registers van diverse jaargangen.

Hierna houdt Roelof van Gelder, historicus en redacteur van NRC Handelsblad een voordracht over zijn boek ‘Naporra’s omweg’, gebaseerd op een 18e eeuws handschrift van een Duitser in dienst van de VOC. Dit handschrift is tevens in de bibliotheekcollectie aanwezig.
Vervolgens geeft Paul van de Capelleveen, onderzoeker bij de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag een lezing over drukkerijen aan boord van schepen.

Tot slot wordt er een ‘Maritiem Dictee’ gehouden, opgesteld door journalist Bram Oosterwijk. Onder leiding van algemeen directeur Frits Loomeijer kunnen alle aanwezigen hun kennis en schrijfvaardigheden testen. In de jury neemt plaats het hoofd Collecties Jeroen ter Brugge en Ron Brand, hoofd Bibliotheek.

De gehele dag organiseert het museum speciale rondleidingen door de bibliotheek.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.
Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.