Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Dramatisch weekend bij het Maritiem Museum Rotterdam

02-11-2007

ROTTERDAM 2/11 persbericht - Het Maritiem Museum Rotterdam organiseert in het weekend van 10 en 11 november een ‘Dramatisch Weekend’ rondom de tentoonstelling ‘Het Berlin Drama – Scheepsramp op de Hoek’. Hierin staat de ramp met de veerboot Berlin, nu honderd jaar geleden, centraal.

Eén van de opvarenden was de beroemde autofabrikant Spijker. Tijdens het weekend staat een originele Spijker-auto uit 1907 in de hal van het museum. Verder is er doorlopend een speurtocht voor kinderen, het ‘Plons Verkeersexamen’ en de theatervertelling ‘Ramp Rapportage’.

Originele Spijker auto uit 1907
In de entreehal van het museum staat een originele Spijker-auto van autofabrikant Spijker uit 1907, het jaar van de ramp. Hendrik-Jan Spijker was onderweg naar Amsterdam, waar hij samen met zijn broer Jacobus de succesvolle Rijtuigfabriek Gebroeders Spijker had. Hij overleefde de ramp niet.

Speurtocht
Voor kinderen van 9 tot 12 jaar is er een speurtocht. Aan de hand van krantenknipsels ontrafelen zij het ware verhaal van het ‘Berlin Drama’. Aan de hand van krantenknipsels lopen zij dwars door de tentoonstelling en zoeken naar het ontstaan van de ramp.

Professor Plons Verkeersexamen
Voor de kleintjes van 4 tot 9 jaar is er een speciale editie van het ‘Professor Plons Verkeersexamen’ waarbij ze leren navigeren. Verder is er doorlopend de theatervertelling ‘Ramp Rapportage’ over het verhaal van de kapitein en zijn opvarenden.

‘Het Berlin Drama’
In de nacht van 21 februari 1907 verging de veerboot ‘Berlin’ in een zware storm. Uiteindelijk worden in drie dagen tijd slechts 15 van de 143 passagiers gered. De tentoonstelling neemt de bezoekers mee op deze laatste vaartocht. Zij maken kennis met de kapitein en de passagiers. Met licht, geluid, beweging en suggestie voltrekt de ramp zich opnieuw. Nog te zien tot en met 2 maart 2008 in het Maritiem Museum Rotterdam.

Programma ‘Dramatisch Weekend’:
Zaterdag 10 en zondag 11 november
Doorlopend programma van 12.00 uur tot 16.00 uur
Alle activiteiten zijn gratis, exclusief entree tot het museum

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.
Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.