Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Nijmeegse politieke bijeenkomst gaat niet door

21-11-2007

NIJMEGEN 21/11 - Aqualink, de vereniging van watergebonden bedrijven in Oost-Nederland, wilde samen met de sociaal maatschappelijke en pastorale organisatie KSCC en Koninklijke Schuttevaer donderdag 29 november de lokale politiek laten kennismaken met de binnenvaart. De informatieve vaartocht is afgezegd bij gebrek aan belangstelling.

Beleidsmakers, wethouders en anderen die bij of voor gemeentes in de regio werkzaam zijn, werden uitgenodigd aan boord van het passagiersschip Palladium. In hun afzegging stellen de initiatiefnemers: 'Wij danken u voor de reacties welke wij mochten ontvangen. Tevens is echter ook gebleken dat velen van u over te weinig tijd beschikken om deze vaartocht mee te maken of misschien het niet belangrijk vinden. Daarom lijkt het ons goed om geen beslag op uwschaarse tijd te leggen en de vaartocht geen doorgang te laten vinden.'

Met de slogan: “Nijmegen, omarmt de Waal”, en de aanstelling van een havenwethouder is Nijmegen zich bewust van de mogelijkheden die het water biedt voor de regio. Deze vaarwegen geven de stad en de regio economisch en maatschappelijk rendement. Aqualink, KSCC en Schuttevaer hebben alle deskundigheid in huis om via belangenbehartiging een brug te slaan tussen de bedrijfstak en de lokale, provinciale en landelijke overheid.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.