Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Schip met betonblokken bij Marken gezonken

19-12-2007

MARKEN 19/12 - Voor de berging van het met 500 ton betonblokken geladen motorbeunschip De Generaal (574 ton) heeft een drijvende bok van BTS dinsdag een mobiele kraan van het schip getild, woensdag werd een deel van de lading overgeladen op een ponton. Zaterdag aan het eind van de middag liep het bij het Paard van Marken aan de grond en raakte door overkomend water deels vervuld. Persoonlijke ongevallen deden zich niet voor.

Zie ook:

Foto Liliane SpijkerWoensdag: de lading betonblokken wordt overgeladen op een ponton. Foto © Liliane Spijker

Foto (c) Liliane SpijkerHet gezonken beunschip De Generaal, zondag gefotografeerd vanaf de vuurtoren van Marken. Foto © Liliane Spijker.

De vier opvarenden en een hond zijn tijdig overgestapt op een ander schip, de Grote Beer. Het schip van eigenaar Gert-Jan de Kroon was verhuurd aan het bedrijf Waterwerken uit Borger en onderweg van Enkhuizen naar Amsterdam. Het volgelopen schip is door Rijkswaterstaat gemarkeerd. Duikers sloten tanks af om vervuiling tegen te gaan. De Waterpolitie heeft de bemanning gehoord en een onderzoek ingesteld naar de mogelijke oorzaak. De Kroon doet zelf de berging, met materieel van BTS.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.