Agenda RSS

De RSS feed kan niet gelezen worden.

Meer bijeenkomsten »

Peiling

De nieuwe VAART!website...

Nu online

0 Vaartleden 59 Gasten

Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Drie schepen in aanvaring bij Krefeld

21-12-2007

KREFELD 21/12 10:00 - In dichte mist kwamen donderdagavond kort na half 8 op de Rijn bij Uerdingen (kmr 765,3) drie schepen met elkaar in aanvaring. Er vielen geen gewonden. Van het geladen koppelverband Carmel / Carmel II maakte het gekoppelde schip water. De schipper voer de combinatie naar de Bayer-steiger, waar de instroom van water werd gestopt. De scheepvaart op de Rijn was tot 01:30 uur gestremd, met oponthoud voor 23 vaartuigen.

Zie ook:

Het aan de linkeroever afvarige koppelverband Carmel / Carmel II, geladen met sojameel onderweg van Roemenië naar Nederland, kreeg de zwaarste klappen. De Nederlandse schipper kon op eigen kracht de Bayer-steiger bereiken en vastmaken langszij een ander schip. Het geduwde schip Carmel II maakte zoveel water dat de kop in nog geen uur onder water lag. Met veel moeite kon de combinatie worden ontkoppeld. Het tweede schip dat bij de aanvaring betrokken was, het Zwitserse tankschip Piz Gloria geladen met 2195 ton kokosolie, kon aan de andere oever voor anker gaan. Het bakboord boeisel van de Piz Gloria en een klein deel van de kop liggen aan dek. Het derde schip, de met 2000 ton kerosine geladen Duitse tanker Bohemia, maakte een kilometer afvarig vast.

Onderzoek door de Wasserschutzpolizei wees uit dat het koppelverband uit z'n koers raakte en tegen boeg van de Bohemia klapte, waarna de achterop komende Piz Gloria ook de Bohemia raakte.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.
Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.