Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Scheepvaartvereniging Sav Ahoy viert haar 60-jarig jubileum groots in WTC te Rotterdam

20-12-2007

ROTTERDAM 20/12 - Op 22 december 2007 viert de Scheepvaart Amusements Vereniging Ahoy op grootse wijze haar 60-jarig jubileum in het WTC te Rotterdam. De avond zal in het teken staan van een reis door het 60-jarig bestaan van de Vereniging, de geschiedenis van de vereniging is tevens vastgelegd in een speciaal voor het jubileum gemaakt boekje. Tijdens de jubileumavond zullen Rene Schumann en Angel Eye een optreden verzorgen.

De Sav Ahoy is opgericht in 1947 te Rotterdam met als doel de binnenvaartschippers op sociaal gebied met elkaar te verenigen. Het was net na de de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de oorlog heeft het merendeel van de Nederlandse vloot  voor de bezetters moeten varen. Daarna wilden veel binnenvaartschippers de gemiste omzet inhalen. Er werd extra hard gewerkt, waardoor het contact onderling en met de 'wal' minimaal was.

Geboorte Prinses Crhistina
De eerste georganiseerde feestavond werd niet enthousiast ontvangen. Veel schippers konden, gezien de tijd waarin ze leefden, niet de motivatie vinden naar een feestavond te gaan. Echter, op de avond van het eerste feest klonken door heel Rotterdam kanonschoten, de aankondiging van de geboorte van Prinses Christina. Deze gelukkige gebeurtenis was voor veel schippers aanleiding toch naar de feestavond te gaan en de komst van Prinses Christina te vieren.

De Scheepvaart Amusements Vereniging Ahoy is vervolgens uitgegroeid tot een vereniging met leden uit de binnenvaart en aanverwante bedrijven. De vereniging heeft momenteel 1000 leden.

Bestuur Sav Ahoy
Het bestuur van de Scheepvaart Amusements Vereniging Ahoy bestaat uit mensen die allemaal hun hart in de binnenvaart hebben liggen op zakelijk en privé gebied. Voorzitter Fre Molegraaf bouwt samen met Rensen Shipbuilding casco's van binnenvaartschepen in China. Op regelmatige momenten komen de pontons met deze schepen aan in de Rotterdamse Haven. Eerste penningmeester Kees Wirken werkt bij de Rabobank Shipping te Rotterdam, de speciale tak van de Rabobank voor scheepvaartgebied. Er zijn ook bestuursleden die zelf actief varen op de binnenvaart en de riviercruisevaart. De grootvader van bestuurslid Ellen Weij is mede-verantwoordelijk geweest voor de oprichting van de vereniging.

Verjonging
Het bestuur van de Vereniging constateert dat zich jaarlijks een groot aantal jonge leden aanmelden voor de vereniging. Het is mogelijk lid te worden van de vereniging vanaf 16 jaar. Gezien de huidige communicatiemiddelen waarbij het onderlinge contact tussen jongeren in de binnenvaart bijna zo groot kan zijn als aan de wal, blijkt het elkaar ontmoeten en ideeën uitwisselen nog immer van grote belang. De vereniging verwacht dan ook nog jaren te blijven bestaan met het hetzelfde concept als 60 jaar geleden, maar dan aangepast aan de huidige tijd.

Meer informatie:
Scheepvaart Amusments Vereniging Ahoy, p/a Tjaskermolen 81, 3352 XJ  Papendrecht, mobiel 06 - 227 99 145

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.