Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Radio Holland stelt eerste Fleet Broadband in bedrijf

21-01-2008

ROTTERDAM 21/1 Persbericht Radio Holland - December 2007 installeerde Radio Holland Netherlands de eerste Fleet breedband terminal aan boord van het marine-opleidingsvaartuig Van Kinsbergen. Radio Holland was door Stratos ingehuurd om de installatie en de inbedrijfstelling van een Thrane & Thrane SAILOR-500 Fleet breedband terminal te verzorgen aan boord van dit schip van de Koninklijke Nederlandse Marine. De installatie is onderdeel van een praktijktest van deze nieuwe maritieme breedbanddienst.

Foto Radio Holland De Koninklijke Nederlandse Marine was uitgekozen door Stratos, een distributiepartner van Inmarsat, om als één van de eerste klanten deel te nemen aan een wereldomvattende test van de nieuwe maritieme breedbanddienst. Omdat Radio Holland Netherlands Thrane & Thrane agent is en een goede relatie heeft met Stratos kreeg Radio Holland opdracht tot installeren en inbedrijfstellen van de SAILOR-500 met de éérste geactiveerde simkaart. Daarnaast realiseerde Radio Holland de integratie met het AmosConnect e-mailsysteem.

Over de SAILOR-500
De SAILOR-500 Fleet breedband terminal is ontwikkeld in samenwerking met Inmarsat en geeft toegang tot de nieuwe generatie van Inmarsat diensten. De SAILOR-500 biedt datasnelheden tot 432 kbps met ISDN aansluiting, dit is bijna zeven keer sneller dan de huidige generatie van FLEET-77. Met een diameter van onder de 60 cm en een gewicht van slechts 16 kilo is deze antenne kleiner dan de middelgrote antenne van een FLEET-55 terminal. De Fleet breedband terminal biedt overal ter wereld tegelijkertijd voice- en data diensten wat een revolutionaire ontwikkeling is voor datatoegang op zee. Met de SAILOR-500 kunnen verschillende diensten tegelijkertijd aangesproken worden zoals ECDIS informatie downloaden, on-line weerdiensten raadplegen, routeplanning opgeven en telefoongesprekken voeren.

Over Radio Holland
Radio Holland Netherlands is onderdeel van de Radio Holland Group, een toonaangevend systeemhuis gespecialiseerd in innovatieve, efficiënte en functionele oplossingen op het gebied van satelliet- en radio communicatie, automatisering, observatie en navigatie systemen. Andere activiteiten omvatten IT netwerken aan boord en airtime oplossingen voor satelliet communicatie. Door haar wereldwijde service netwerk heeft de Radio Holland Group een uitstekende positie op het gebied van service en aftersales dienstverlening. Sinds mei 2006 is de Radio Holland Group onderdeel van Imtech N.V, een gerenommeerde internationale technische dienstverlener voor informatie- en communicatie technologie en elektrische- en mechanische engineering.

Het hoofdkantoor van de Radio Holland Group is gevestigd in Rotterdam. Het bedrijf heeft een netwerk van 53 kantoren langs de belangrijke scheepvaartroutes overal ter wereld. Dit netwerk garandeerd een wereldwijde dekking van diensten en vormt de toegevoegde waarde van de Radio Holland Group. Service wordt snel en efficiënt gegeven, waar en wanneer de klant het wenst.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.
Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.