Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Schrijf nu in voor de Binnenvaart Brandstof-CO2mpetitie!

08-02-2008

7/2 Oproep Platform VoortVarend Besparen - Gaat u de uitdaging aan? Als binnenvaartondernemer weet u hoe belangrijk het is om brandstof te besparen; niet alleen voor het milieu maar ook voor de portemonnee. Besparen levert nu nog meer op! Doe mee met de BINNENVAART BRANDSTOF-CO2MPETITIE en win leuke prijzen.

Het Platform VoortVarend Besparen organiseert van 3 maart tot en met 27 april deze competitie waarin binnenvaartschepen en -bedrijven om de titel strijden wie het meeste brandstof kan besparen. Het schip en team die aan het einde van de competitie relatief de meeste brandstofbesparing hebben gerealiseerd, winnen de eretitel en een prijs voor de hele bemanning. Meedoen is makkelijk en gratis. 25 februari organiseren wij in samenwerking met MARIN een briefing met tips en tricks om brandstof te besparen voor alle deelnemende teams. U kunt zich nog tot en met 10 februari inschrijven. Aarzel niet en doe mee!


Prijzen
Het zuinigste schip en zijn bemanning ontvangt een Nintendo Wii spelcomputer. Daarnaast ontvangt de binnenvaartonderneming die totaal de meeste brandstofbesparing realiseert de wisseltrofee en een eretitel. Tijdens de Construction & Shipping Industry beurs in Gorinchem worden op 8 mei de winnaars bekend gemaakt.

Inschrijven
U kunt zich inschrijven als team van particuliere schepen, coöperatie of rederij. Ieder team bestaat tenminste uit 4 schepen. De inschrijving van teams verloopt via één contactpersoon (de teamcaptain) per binnenvaartbedrijf. De competitie is ingedeeld in 2 klassementen. Zowel het team als één van de deelnemende schepen kan in de prijzen vallen. Van de teamcaptains wordt verwacht dat zij tijdens de competitie 4 x de verbruiksgegevens doorgeven.

Er wordt rekening gehouden met het gegeven dat er verschillende schepen, met verschillende ladingen en routes meedoen aan de competitie, zie de formule op www.voortvarendbesparen.nl/competitie. De beschikbaarheid van verbruiksgegevens van 2007 zijn een vereiste voor deelname zodat iedere deelnemer met zijn eigen eerdere prestaties kan worden vergeleken. Maximaal 75 schepen kunnen deelnemen aan de competitie.

Captains briefing bij MARIN
Alle teamcaptains worden uitgenodigd om samen met één van de andere deelnemende schippers een briefing bij het Nederlands Maritiem Onderzoeksinstituut MARIN bij te wonen op maandag 25 februari vanaf 16.30 uur. Tijdens deze briefing wordt met behulp van simulatoren tips en tricks uitgewisseld om brandstof te besparen en het verloop van competitie toegelicht. Ook ontvangen de teamcaptains voor alle deelnemende schepen materiaal om gegevens tijdens de competitie te registreren.

Doe mee!
Aanmelden kan tot en met 10 februari 2008. Deelname is gratis.

In verband met de captains briefing, kunt u zich tot en met 10 februari inschrijven. Indien het u niet lukt alle gegevens voor 10 februari te verzamelen, volstaat de inschrijving tot 10 februari met de naam en afmetingen van het deelnemende schip. Voor 3 maart dienen de verbruiksgegevens te zijn aangeleverd.

Meld u nu aan op competitie@voortvarendbesparen.nl of schriftelijk (SenterNovem, Secretariaat VoortVarend Besparen, Postbus 8242, 3503 RE te Utrecht). Kijk voor meer informatie over de competitie en de spelregels op www.voortvarendbesparen.nl/competitie

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.