Agenda RSS

De RSS feed kan niet gelezen worden.

Meer bijeenkomsten »

Peiling

De nieuwe VAART!website...

Nu online

0 Vaartleden 40 Gasten

Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Duwstel niet in orde op Dordtsche Kil

20-02-2008

DORDRECHT 20/2 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft woensdag 20 februari op de Dordtsche Kil de schipper van een duwstel bekeurd omdat hij niet in het bezit was van een groot vaarbewijs. Tegen de eigenaar van de duwboot wordt proces-verbaal opgemaakt omdat de duwboot niet voorzien was van een Certificaat van Onderzoek en omdat er een matroos ontbrak.

Omstreeks 09.30 uur ging de Waterpolitie aan boord van een duwboot, die een dekschuit met daarop een mobile kraan voort duwde. Aan boord troffen ze slechts één persoon aan. De man vertelde de schipper te zijn en toonde de Waterpolitie een klein vaarbewijs. Omdat de duwboot slechts een lengte had van 9.85 meter dacht hij dat dit voldoende was. De agenten legden hem uit dat dit niet voldoende is wanneer een schip wordt geduwd met een lengte van meer dan 20 meter. In dat geval is en groot vaarbewijs verplicht.

Bij de controle bleek ook dat de duwboot niet voorzien was van een certificaat van Onderzoek en dat de matroos die naast de schipper is voorgeschreven ook niet aan boord was. Voor de beide laatste overtredingen is tegen de eigenaar van de vaartuigen proces-verbaal opgemaakt.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.
Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.