Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Parkeerverbod Maashavenkade

26-02-2008

ROTTERDAM 26/2 - De deelgemeente Feyenoord heeft een parkeerverbod ingevoerd langs de Maashavenkade/Maashaven Noordzijde op Katendrecht. Dat is dus de voormalige 'Hannokade', waar in de weekends en vakanties tientallen schepen worden afgemeerd. Het verbod wordt 1 maart van kracht. De kade is dan officieel voetgangersgebied, maar volgens de borden geldt er een uitzondering voor fietsers op het fietspad en schippers die spullen/boodschappen in- en uit hun auto laden.

In dat geval wordt geadviseerd tijdelijk de knipperlichten even aan te zetten. Op dit moment kan op de meeste plaatsen op Katendrecht nog gratis worden geparkeerd, maar politiek is al vastgelegd dat in het hele gebied betaald parkeren wordt ingevoerd als daar het ss Rotterdam wordt afgemeerd. Het is nog niet bekend wanneer dat schip naar Rotterdam komt.

Schipperspas
Met de invoering van betaald parkeren hoopt de gemeente voldoende parkeerplaatsen voor bewoners te reserveren. Bewoners kunnen namelijk voor 9 euro per maand een zogenaamde bewonersvergunning krijgen. Voor de binnenvaart is er sinds eind 2005 één speciale schipperspas. Daarmee kan tegen bewonerstarief worden geparkeerd op tal van plaatsen rondom havens en straks dus ook op Katendrecht.  
Naast een vaste parkeervergunning (9 euro per maand) op naam en kenteken, kunnen schippers die regelmatig in Rotterdam komen en bij het Havenbedrijf als binnenschipper geregistreerd staan, ook een zogenaamde bezoekerspas aanvragen. Ze betalen dan bij parkeermeters in de 'schipperssector' geen 50 cent per elf of 29 minuten, maar 1.20 euro voor een blok van vijf aaneengesloten uren. Met een bezoekerspas kan per jaar maximaal honderd dagdelen tegen gereduceerd tarief worden geparkeerd. De parkeerkosten worden per kwartaal automatisch van uw bankrekening afgeschreven.

De vaste parkeervergunning en de bezoekerspas binnenvaart golden al op de Aelbrechtskade, Coolhaven, G.J de Jonghweg, het gedeelte van de Hillelaan tussen de Posthumalaan en de Brede Hilledijk, de Mullerkade, Parkhaven, Parkkade en de Sint Jobskade. Onlangs is de sector uitgebreid met de Stieltjesstraat (alleen de parkeermeter langs de kade!) en straks vallen dus ook de Maashavenkade, Maashaven Noordzijde en de Walhallalaan op Katendrecht daaronder. Indien nodig worden nog extra straten toegevoegd aan de 'schipperspas'.

De parkeervergunning en de bezoekerspas binnenschipper zijn aan te vragen via de website van de gemeente Rotterdam. De formulieren zijn ook verkrijgbaar/inleverbaar bij een Stadswinkel. Voor Katendrecht is dat de stadswinkel aan de Maashaven 0.z 230. Naast geldige legitimatie en autopapieren moet ook een kopie van de meetbrief/KvK-uittreksel en een recente kopie van een bankafschrift met een betaling havengeld worden overlegd.

Meer informatie over de parkeer/bezoekersvergunning binnenschipper geeft Steunpunt Binnenvaart, tel.0620-112319 / 010-2060605.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.
Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.