Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Boten met Kloten tijdens Rotterdamse Museumnacht 2008

26-02-2008

ROTTERDAM 26/2 - Op zaterdag 1 maart 2008 openen de Rotterdamse musea en galeries weer hun deuren. De Rotterdamse Museumnacht staat in het teken van Set a Light, een ruimtelijk thema dat boven alles uitstijgt.

Steek je licht op in het Maritiem Museum Rotterdam met een programma vol ‘stoere’ boten, street-art en muziek. Sebastian Sparidis haalt halsbrekende toeren uit tijdens een demonstratie van Le Parkour, een fysieke en mentale ontspanningstechniek die beoefend wordt in Franse havensteden. Voor de deur van het museum beschildert het graffiti-collectief Lastplak een zeecontainer.

Het publiek kan deelnemen aan streetdance workshops en er is een spetterende show van de groep Waterproof/Splash met licht, water én muziek uit olievaten en afwasborstels.

Schijn je licht over de collectie en waan je in het thema van de nacht ‘Set a lite’ bij de eenmalige presentatie van scheepslantarens. Bij de tentoonstelling MainPort Live over de Rotterdamse haven is een optreden van Alice, de winnares van de Grote Prijs Zuid-Holland in de categorie singer/songwriter. De museumbibliotheek is dé plek waar ‘Het Groot Dictee der Haventaal’ wordt gehouden. Bezoekers kunnen hier hun kennis van specifieke haventermen testen.

Ruim honderd jaar geleden verging de veerboot ss ‘Berlin’ bij de kust van Hoek van Holland. Met een spoedcursus rappen kun je tijdens de Museumnacht de tragedie van “Het Berlin Drama” opnieuw beleven. Uiteraard mag ook dit jaar een lekkere cocktail van de Blusbus niet ontbreken en zijn er doorlopend maritieme bloopers te bekijken. Met een ‘sneak preview’ kunnen bezoekers een kijkje nemen bij de aankomende tentoonstelling ‘Macht en Glorie - Scheepvaart in de Gouden Eeuw’.

Ook de actuele tentoonstellingen zijn te bezichtigen, zoals ‘Zoute Dromen- Short Sea Shipping’ en ‘Kunst uit Kantoor’, met verrassende kunst uit directiekamers, vergaderzalen en wachtruimten van Rotterdamse bedrijven.

Het programma begint om 20.00 uur en duurt tot 02.00 uur. Museumnacht passepartouts zijn verkrijgbaar aan de kassa van het museum. Zie Maritiem Museum voor het volledige programma of kijk op Rotterdamse Museumnacht

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.