Agenda RSS

De RSS feed kan niet gelezen worden.

Meer bijeenkomsten »

Peiling

De nieuwe VAART!website...

Nu online

0 Vaartleden 54 Gasten

Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Duwstel zwaar in de fout

28-02-2008

DORDRECHT 28/2 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) uit Dordrecht heeft vrijdag 22 februari op de Noord tegen de schipper van een duwstel proces-verbaal opgemaakt voor onder andere gebrekkige verlichting en onderbemand varen.

Om 20.45 uur ging de Waterpolitie aan boord van het duwstel omdat ze zagen dat de verlichting van de combinatie niet voldeed aan de voorschriften. Het duwstel bestond uit een duwboot en daarvoor gekoppeld een duwbak met verontreinigd slib. Naast de duwboot was nog een lege duwbak gekoppeld. Het geheel was onderweg naar de Maasvlakte.

De Waterpolitie zag dat aan boord van de duwboot slechts één heklicht in plaats van de voorgeschreven drie heklichten gevoerd werd. De opzij meegevoerde duwbak voerde als heklicht een zaklamp die nauwelijks te zien was en de triangel op de bak was helemaal niet aanwezig. Scheepspapieren die verplicht aan boord moesten zijn zoals het Certificaat van Onderzoek, meetbrief e.d. waren er ook niet. De minimum-bemanning van het duwstel moet uit vier personen bestaan maar aan boord waren slechts twee Slovenen met een Sloveens vaarbewijs dat niet in Nederland erkend is.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.
Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.