Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Binnenvaartschip stilgelegd in Terneuzen

03-03-2008

TERNEUZEN 3/3 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) in Terneuzen heeft zondag 2 maart een binnenvaartschip stilgelegd omdat het onderbemand was en de schipper geen geldig vaarbewijs kon tonen. Tegen de 57-jarige schipper uit Maastricht werden voor in totaal vier overtredingen proces-verbaal opgemaakt.

De Waterpolitie ging om 13.45 uur op de Westerschelde bij Terneuzen aan boord voor een controle. Het schip was met een lading zout onderweg van Antwerpen naar Sluiskil. De schipper van het schip was al 25 jaar niet op de Westerschelde geweest maar had, zo bleek bij controle, niet de moeite genomen om voor zeekaarten van de Westerschelde te zorgen.

Verder merkte de Waterpolitie dat de schipper zijn twee marifoons op de verkeerde kanalen had ingesteld en dat dus communicatie met bijvoorbeeld andere schepen niet mogelijk was.

Bij controle van de bemanning en hun documenten zagen de agenten dat de schipper niet meer in het bezit was van een geldig groot vaarbewijs omdat de geldigheid van de geneeskundige verklaring verlopen was. De bemanning bestond naast de schipper uit een lichtmatroos waar een matroos was voorgeschreven.

Voor al deze overtredingen maakte de Waterpolitie proces-verbaal op. Daarnaast werd het schip stilgelegd en mocht pas was verder reizen als de bemanning aan boord aan de voorschriften voldoet.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.