Agenda RSS

De RSS feed kan niet gelezen worden.

Meer bijeenkomsten »

Peiling

De nieuwe VAART!website...

Nu online

0 Vaartleden 31 Gasten

Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Vlaamse macht, varende onmacht

22-03-2008

Varen mag weer in Belgisch Vlaanderen, stakende ambtenaren en overheid sloten een akkoord. Zaterdag, aan het eind van de zesde stakingsdag, gingen de sluizen weer open. Voor een uurtje, want toen was het weekend. Maar de sluiswachters zijn wel zo aardig op hun vrije Paasmaandag de achterstand weg te schutten.

Bij de ambtenarenstaking afgelopen week moesten sluizen en schippers het ontgelden. Na dreigende taal van Vlaanderens minister-president Kris Peeters schortten de ambtenaren hun acties donderdag even op. Maar vrijdag, kort voor het Paasweekend, sloten ze Evergem en andere sluizen opnieuw af. Om vervolgens thuis warmte, gezelligheid en paaseitjes te gaan zoeken. Wie deed ze wat?!

Waarom sluizen en schippers? Een paaseiblokkade van legbatterijen, chocoladefabrieken en grensposten had, in het kader van het democratisch verworven stakingsrecht voor publieke diensten, vrijwel zeker meer Belgen geraakt. Nu waren het alleen varende ondernemers die de vrije doorvaart werd ontzegd. 'Gijzelaars' noemt Promotie Binnenvaart Vlaanderen de getroffen schippers, die aan het conflict part noch deel hadden. Hun schade heet overmacht en ondernemersrisico.

Met een handvol paaseitjes van Unizo mogen ze de volgende schutting afwachten. Met dank aan de Vlaamse ambtenaren die er zelf twee procent loonsverhoging en goedkopere maaltijdcheques aan overhouden. Het verschil tussen macht en onmacht.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.
Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.