Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Het moment van de waarheid voor museumschip ‘Buffel’!

26-03-2008

ROTTERDAM 26/3 persbericht - In het weekend van 5 en 6 april vindt het 27ste Museumweekend plaats met als thema 'De kunst van de Waarheid'. Bij het Maritiem Museum Rotterdam is het uur van de waarheid aangebroken… dan opent het volledig gerenoveerde museumschip de ‘Buffel’ voor even haar deuren voor een publiekstest.

Na een maandenlange grondige renovatie en herinrichting opent het museumschip dit museumweekend haar deuren voor een tweedaagse publieke test. Het Maritiem Museum Rotterdam nodigt het publiek uit hun mening te geven over de nieuwe tentoonstelling over het leven op het voormalige marineschip – hét moment van de waarheid. Pas op 26 april 2008 wordt het schip officieel geopend.

En wat zou een museumweekend zijn zonder een kijkje achter de schermen? Want ook de deuren van het museumdepot van het Maritiem gaan tijdens het museumweekend open. Tenslotte komt de waarheid aan het licht over enkele bijzondere kunstvoorwerpen die niet zijn wat ze op het eerste gezicht lijken, een conservator vertelt het publiek er alles over.

Parate geschiedeniskennis wordt getest tijdens de interactieve familierondleiding op de nieuwe tentoonstelling ‘Macht & Glorie – Scheepvaart in de Gouden Eeuw’. De destijds zo machtige raadpensionaris Johan van Oldenbarnevelt toont bezoekers de topstukken van de Gouden Eeuw. Maar spreekt hij wel de waarheid? Of ligt de waarheid ergens in het midden? Hopelijk komen dit museumweekend vele bezoekers achter de waarheid…

Datum: zaterdag 5 en zondag 6 april 2008
Tijd:  zaterdag van 10.00 – 17.00 uur, zondag van 11.00 – 17.00 uur
Leeftijd: alle leeftijden
Kosten:  zowel entree als activiteiten zijn GRATIS

www.maritiemmuseum.nl
Maritiem Museum Rotterdam
Leuvehaven 1, Rotterdam

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.