Agenda RSS

De RSS feed kan niet gelezen worden.

Meer bijeenkomsten »

Peiling

De nieuwe VAART!website...

Nu online

0 Vaartleden 52 Gasten

Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Spoedoverleg elektronische meldplicht

07-04-2008

ROTTERDAM 7/4 persbericht - Bureau Telematica Binnenvaart en Rijkswaterstaat houden woensdag 9 april te Rotterdam spoedoverleg over problemen bij de invoering van de elektronische meldplicht. Er zijn vertragingen ontstaan bij het testen en verspreiden van de nieuwste BICS-versie (ver. 3.07). Hierdoor zijn schepen die containers vervoeren nog niet uitgerust met de nieuwste programmatuur waarmee zij volledig en correct kunnen voldoen aan de standaard voor de meldplicht. Naar aanleiding van het spoedberaad zal er een gezamenlijke verklaring worden uitgebracht.

Op 1 april j.l. is een elektronische meldplicht van kracht geworden op de Rijn voor containerschepen geladen met gevaarlijke stoffen of schepen geladen met 20 of meer containers. De CCR-verplichting maakte het noodzakelijk om een nieuwe versie van BICS te vervaardigen en te verspreiden. Elektronische meldingen dienen te geschieden met het (nieuwe) ERINOT 1.2 bericht. Dit bericht is onderdeel van BICS versie 3.07.Het in gebruik nemen van zowel een nieuwe BICS-versie als de overgang naar het nieuwe ERINOT 1.2 bericht vergt nauwe samenwerking tussen allerlei overheidspartijen in binnen- en buitenland en particuliere bedrijven, zoals softwareontwikkelaars en binnenvaartondernemers.

Om een succesvolle introductie te kunnen realiseren is een plan ontwikkeld, waarbij rekening is gehouden met vertragingen die zouden kunnen ontstaan ten gevolge van de vele stappen die in logische volgorde gezet moeten worden. Helaas is gebleken dat de voorbereidingen meer tijd vergen dan was voorzien bij deze uiterst complexe automatiseringsoperatie.
Alle betrokkenen doen hun uiterste best om zo snel mogelijk BICS versie 3.07 gereed te hebben en te verspreiden. Een precieze introductiedatum is helaas op dit moment nog aan te geven.

Bureau Telematica Binnenvaart bedankt iedereen die op dit moment hard aan de slag is om de introductie van BICS 3.07 te doen slagen. Met name bedanken wij de binnenvaartondernemers aan boord van de testschepen die veel van hun spaarzame vrije tijd besteden aan het testen van BICS. De tests zijn nog niet gereed, dus wij vertrouwen er op dat wij nog iets langer op de medewerking van testschippers kunnen rekenen.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.
Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.