Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Vijf innovatieve seminars van Scheepsbouw Nederland

06-05-2008

ZOETERMEER 6/5 persbericht - Scheepsbouw Nederland organiseert in mei en juni vijf actuele seminars. Naast informatievoorziening hebben de seminars ten doel tot nieuwe projecten te komen en zo het innovatieve vermogen van de maritieme industrie te versterken. De seminars richten zich op industrie, overheid en kennisinstellingen.

7 mei - Seminar Shortsea van de Toekomst: 'Shore Engineer'
Op dit moment staan we aan de vooravond van een nieuwe doorbraak: de volledig onbemande machinekamer voor schepen. In samenwerking met de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders start Holland Marine Equipment een uniek innovatieproject: project Shore Engineer. Dit seminar geeft de aftrap en biedt bedrijven de mogelijkheid in te stappen.

21 mei - Seminar Maritieme wetgeving: Zo werkt het!
Regelgeving voor schepen kan innovaties stimuleren, maar ook belemmeren. De vraagstelling voor dit seminar is hoe bedrijven maximaal gebruik kunnen maken van de ruimte die regelgeving biedt, en hoe invloed uitgeoefend kan worden op de ontwikkeling van regelgeving. Daarvoor is het nodig om inzicht te krijgen in het proces van vernieuwing, toepassing en handhaving van regelgeving.

4 juni - Workshop 'Shipping and Climate Change - The Way Ahead'
Het eerste Europese seminar waar reders en toeleveranciers samen optrekken om oplossingen te vinden voor een breed maatschappelijk probleem: klimaatverandering. Welke kansen liggen er om te benutten en hoe ziet het politieke speelveld eruit? Deze workshop biedt het antwoord.

10 juni - Seminar Lasrook: Voldoet u aan de nieuwe grenswaarde?
De huidige MAC-waarde voor blootstelling aan lasrook (3,5 mg/m³) wordt op 1 april 2010 vervangen door een zogenoemde grenswaarde van 1 mg/m³. De scheepsbouwbranche heeft een uitgebreid praktijkonderzoek uitgevoerd om vast te stellen of aan deze waarden wordt voldaan en hoe verbetering kan worden bereikt. Het seminar geeft inzicht in de nieuwe regelgeving, de resultaten van het brancheonderzoek, nieuwe technische ontwikkelingen en praktijktips.

18 juni - Seminar Ballastwater management systemen
In verband met de veiligheid hebben schepen regelmatig ballastwater aan boord. Dit ballastwater bevat naast sediment ook levende organismen die de gezondheid en het milieu onbedoeld schade kunnen toebrengen. Dit seminar geeft een breed beeld van de risico's, stand van zaken, de aankomende regelgeving en de techniek.

Voor alle seminars kunt u zich aanmelden op de website van Holland Marine Equipment (www.hme.nl - button 'Activiteiten'). Hier vindt u uitgebreide informatie over de programma's, tijden en deelnamekosten.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.