Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Eerste paal afbouwkade IHC Krimpen Shipyard geslagen

16-05-2008

KRIMPEN A/D IJSSEL 16/5 persbericht IHC Merwede - De Krimpense wethouder Ruimtelijke Ordening, de heer J.H. Blankenberg, heeft vrijdag de eerste paal geslagen voor de nieuwe afbouwkade bij IHC Krimpen Shipyard in Krimpen aan den IJssel. Hiermee is het startschot gegeven van een grootschalig nieuwbouwproject op de werf van IHC Krimpen Shipyard.

Foto IHCWethouder Blankenberg slaat de 'eerste' paal. (Foto: IHC Merwede)

De afbouwkade met loswal heeft een totale lengte van 285 meter en wordt uitgerust met een 60 ton kraan en een 6 tons bouwkraan. De verwachting is dat de afbouwkade in december in gebruik kan worden genomen. Het eerste schip dat aan de kade komt te liggen zal de “OLEG STRASHNOV” zijn, een 5.000 mT kraanschip dat in mei 2009 (geplande datum) te water gaat. Momenteel maakt Krimpen Shipyard gebruik van de afbouwkade van Hollandia, dat naast de werf gelegen is.

Panelenhal
De komende maanden wordt niet alleen gewerkt aan een eigen afbouwkade. Tevens wordt een panelenhal gebouwd, waar panelen worden vervaardigd die later worden opgebouwd tot scheepssecties. Ook wordt een dienstencentrum gebouwd waar in de toekomst de medewerkers van het hoofdkantoor, de toeleveranciers en onderaannemers zich zullen vestigen.
Arjan Klijnsoon, directeur IHC Krimpen Shipyard: 'Doel van deze vernieuwingen is onze werkprocessen te integreren en de ruimte optimaal te benutten om zo het rendement te verhogen. Door de stijgende vraag zijn deze uitbreidingen noodzakelijk om onze klanten snel te kunnen blijven bedienen.'

De uitbreiding van de werf is volgens Klijnsoon zonder meer uniek te noemen. Na een flinke recessie, waar de scheepsbouw jaren mee te kampen heeft gehad, is daar nu niets meer van te merken. De scheepsbouwsector groeit enorm, ook in Europa. IHC Krimpen Shipyard is één van de eerste Europese scheepswerven die weer gaat uitbreiden.
Met een orderportefeuille die gevuld is tot eind 2010, neemt, naast de ontwikkelingen op het terrein, de vraag naar werknemers toe. Sinds kort beschikt IHC Krimpen Shipyard over een eigen leerschool waar medewerkers met een basisopleiding verder worden opgeleid tot volwaardig vakman, toegerust voor een dynamische carrière in de wereld van de scheepsbouw.

Profiel IHC Merwede
IHC Merwede richt zich op de voortdurende ontwikkeling van haar ontwerp- en bouwactiviteiten voor de gespecialiseerde scheepsbouw, m.n. bagger en offshore. IHC Merwede is wereldmarktleider in de bouw van gespecialiseerd baggermaterieel en complexe custom-built offshore schepen. Tot de klantenkring van IHC Merwede behoren grote baggerbedrijven, olie- en gasconcerns, offshore contractors en overheden.
Bij IHC Merwede zijn ongeveer 2.200 medewerkers in vaste dienst, verspreid over de bedrijfslocaties in Hardinxveld-Giessendam, Kinderdijk, Krimpen aan den IJssel, Sliedrecht, Apeldoorn, Delfgauw, Goes, Hendrik Ido Ambacht en Heusden. Ook zijn er vestigingen in China, Houston, India, het Midden-Oosten, Rusland en Singapore.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.