Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Rederij Doeksen blij met duidelijkheid

28-05-2008

TERSCHELLING 28/5 persbericht - Rederij Doeksen is blij dat staatssecretaris Tineke Huizinga van Verkeer en Waterstaat opnieuw bevestigd heeft geen concurrentie in de markt van veerdiensten tussen het vasteland en de Waddeneilanden toe te staan. Dit biedt duidelijkheid en vertrouwen. Voor Rederij Doeksen een extra drijfveer te blijven investeren ­– in brede zin.

Zie ook: 

Directeur Paul Melles: 'Wij zijn er trots op dat we als 100-jarige rederij het vervoer van en naar Terschelling en Vlieland mogen verzorgen. Ons streven is en blijft in een open dialoog met de eilanders en gebruikers de kwaliteit en continuïteit van de bereikbaarheid van de waddeneilanden te garanderen.'

Steun waddengemeenten
De vaste kamercommissie voor Verkeer en Waterstaat is het eens met de staatssecretaris, die tevens heeft toegezegd dat er nu zo spoedig mogelijk heldere wetgeving moet komen voor de concessionering van de bootdiensten. De uiterlijke termijn is acht maanden. Daarbij zal de staatssecretaris zich – conform eerdere toezeggingen – 100% inspannen om op grond van die wet Rederij Doeksen de exploitatie te gunnen van de veerverbindingen tussen Harlingen en Terschelling en Vlieland voor een periode van 15 jaar. De waddengemeenten ondersteunen deze oplossing.

Het is ook in dit licht dat Rederij Doeksen grootschalige investeringen heeft durven doen om de gewenste kwaliteit van de veerdiensten te kunnen blijven garanderen. Recente voorbeelden zijn:

  • De investeringen van de afgelopen jaren in een afzonderlijke vrachtboot;
  • Een nieuwe veerboot voor Vlieland, niet alleen voor passagiers, maar ook geschikt voor personenauto’s en vracht;
  • De aanschaf van een nieuwe snelboot met meer capaciteit;
  • De uitbreiding van de sneldienst;
  • Een nieuw geïntegreerd internetreserveringssysteem.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.