Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Matroos chemicaliëntanker overlijdt aan brandwonden

14-07-2008

NEURENBERG 14/7 - De 46-jarige Roemeense matroos, die 2 juli zwaar gewond raakte bij een machinekamerbrand op de chemicaliëntanker Alfred Josef uit Großheubach (D), is zondag 13 juli in een kliniek in Neurenberg aan zijn verwondingen overleden.

Zie ook:

Bij de brand op de, met 980 ton tolueen geladen tanker raakten drie anderen licht gewond. De lading oplosmiddel liep geen gevaar. Volgens Duitse media zorgden dampen uit een vat met benzine voor de explosie in de machinekamer.

Het schip was van Servische Donauhaven Pancevo bij Belgrado onderweg naar Rotterdam en voer op de Main ter hoogte van Laudenbach toen het vuur uitbrak. Naast de levensgevaarlijk gewonde matroos liepen de schipper, een andere matroos en een brandweerman  rookgasvergiftiging op. De brandweer uit de regio Karlstadt rukte met zo'n 100 manschappen en groot materieel uit, waaronder twee blusboten. Een politiehelicopter hield de situatie vanuit de lucht in de gaten. Het schip en de ladingtanks werden natgehouden om te koelen. Rond het middaguur was het explosiegevaar geweken.

De tanker werd in de loop van de middag door twee slepers naar de haven van cementbedrijf Zwenk in Karlstadt gebracht. Daar bleek het lossen van de lading niet nodig. Een duwboot bracht de Alfred Josef naar Rotterdam.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.