Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Vrachtschip overvaart plezierboot op Mittellandkanaal

03-07-2008

LÜBBECKE 3/7 - Een nog onbekend binnenschip is woensdagochtend om 9 uur op het Mittellandkanaal bij Lübbecke achterop een pleziervaartuig gelopen. De 64-jarige opvarende uit Chemnitz wist zwemmend de kant te bereiken. De brokstukken dreven op het kanaal.

Zie ook:

Een Tsjechisch koppelverband werd aanvankelijk als veroorzaker gezien, maar op grond van getuigenverklaringen kwam de Wasserschutzpolizei Minden daar later op terug. Tegelijk met het koppelverband voer er nog een ander schip ter hoogte van de ligplaats bij de Gehlenbecker Brücke (MLK-km 81,5). De 4,5 meter lange open Duitse boot werd  onder de kop van dit schip geduwd. De Wasserschutzpolizei kon het doorvarende schip nog niet traceren en vastleggen, en stelt een strafrechtelijk onderzoek in.

De WSP Minden kon ook nog niets melden over de oorzaak van het ongeval. De man in de overvaren boot kwam er zonder verwondingen vanaf. De Stadt Lübbecke en schipperspastor Wiesner uit Minden hebben de bootschipper opgevangen, die met zijn boot papieren en andere bezittingen onder water zag verdwijnen. Waar de boot precies op de kanaalbodem ligt was donderdagochtend nog niet duidelijk, duikers hebben het vaartuig woensdag niet kunnen vinden. Vrijdag wordt met zwaardere apparatuur verder gezocht. Gezien de diepgang ter plaatse van vier meter verwacht de WSP geen problemen voor de overige vaart.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.