Agenda RSS

De RSS feed kan niet gelezen worden.

Meer bijeenkomsten »

Peiling

De nieuwe VAART!website...

Nu online

0 Vaartleden 80 Gasten

Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

DSV Toisa Paladin naar Oranjewerf

07-07-2008

AMSTERDAM 7/7 - Het gloednieuwe duikondersteuningsvaartuig (diving support vessel) Toisa Paladin van Sealion Shipping, dat voor een periode van vijf jaar door Bluestream NL uit Den Helder is gecharterd, is bij de Oranjewerf in Amsterdam aangekomen. Daar wordt het de komende weken aangepast aan de wensen van het Helderse duikbedrijf. Het schip is gebouwd op de Kleven werf in Ulsteinvik, Noorwegen.

Foto Bluestream / PAS PublicatiesAankomst van de Toisa Paladin bij de Oranjewerf in Amsterdam. (Foto: Bluestream/PAS Publicaties)

Het voornaamste werk dat aan boord moet worden uitgevoerd, betreft het aanbrengen van een tussendek achter de hangar op het grote werkdek. Dit tussendek, dat al door de Oranjewerf is geprefabriceerd, krijgt een oppervlakte van 160 vierkante meter. Hierop worden diverse containers met duikapparatuur geïnstalleerd. De ruimte onder het tussendek zal worden gebruikt voor het leggen van de benodigde leidingen en kabels.

Verder wordt aan boord een driepersoons duikbel geplaatst. Hiermee kan op waterdieptes tot maximaal 300 meter duikwerk worden verricht. Deze duikbel, die deel uitmaakt van een in de hangar opgesteld saturatieduiksysteem, wordt gelanceerd via een moonpool van 4 bij 4,2 meter. Na de werfperiode zal het duikondersteuningsvaartuig naar Schotland vertrekken om daar op een diepwaterlocatie het 18-persoons saturatieduiksysteem te testen. Naar verwachting is de Toisa Paladin eind augustus dit jaar volledig operationeel.

Bluestream NL bv maakt deel uit van The Bluestream Group, met vestigingen in Den Helder en in het Verenigd Koninkrijk, en is wereldwijd actief met onder andere het duikondersteuningsvaartuig Northern River. Naast ervaren duikers beschikt Bluestream NL over een vloot van onderwaterrobots (ROV's). De kantoororganisatie bestaat uit ongeveer 104 mensen. Gedurende de zomerperiode voeren ruim 180 duikers voor het bedrijf offshore installatie-, constructie-, inspectie- en onderhoudswerk uit.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.
Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.