Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Strontrace, visserijdagen, beurtveer en internationaal liereliet

20-08-2008

18 t/m 25 oktober 2008

WORKUM 20/8 persbericht Zeilvracht - Tijdens de herfstvakantie - 18 t/m 25 oktober - gaan we wederom terug in de tijd in Workum en op het IJsselmeer. Op ouderwets ambachtelijke wijze zal er gevist worden tijdens de visserijdagen. Stront (weliswaar in droge vorm) zal weer gevaren worden naar het Westland tijdens de strontrace.
Bij de Beurtveer worden weer passagiers naar verschillende havens aan het IJsselmeer vervoerd. Dit alles moet onder zeil, jagend, roeiend of bomend gebeuren. Gebruik van de motor is dus uit den boze.

Deelnemende schepen zijn allemaal traditionele zeilschepen en hulp van derden is niet toegestaan, behalve bij het vertrek. Dan steekt het talrijk toegestroomd publiek de handen uit de mouwen en jaagt, met behulp van een lange lijn, de schepen naar open water.
Het vissen gebeurt op traditioneel ambachtelijke wijze. De gevangen vis wordt door Doede Bleeker op de visafslag in Workum aan de mens gebracht.

Het zeilspektakel zal vooraf worden gegaan door het Internationaal Liereliet (voorheen het shantyfestival). Van 18 t/m 20 oktober zullen zangers uit o.a. Engeland, Schotland en Ierland op diverse podia in Workum hun liederen ten gehore brengen. Uiteraard ook op de haven, waar het, het hele weekeinde gezellig druk zal zijn.
Een ieder kan naar hartelust meezingen.
Ook bestaat er de gelegenheid om als passagier de beurtveer mee te beleven.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.