Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Lou Goedel Havenmeester van het Jaar 2008

01-10-2008

ALMELO 1/10 - Havenmeester Lou Goedel van Werkendam is vorige week tijdens het jaarlijkse congres van de Vereniging van Havenmeesters in Nederland (VHN) gekozen tot Havenmeester van het Jaar 2008.

Foto Leo SchuitemakerJuryvoorzitter Aart Hiemstra reikt de wisselbeker uit aan Lou Goedel, de nieuwe Havenmeester van het Jaar. (Foto Leo Schuitemaker)

Lou Goedel (1960) kwam via de Binnenvaartschool in Rotterdam in de Rijn- en Binnenvaart. In 1978 monsterde hij aan op het mps 'Moezelstar III' van Rederij  Rhinestar uit Woudrichem. Daar leerde hij ook zijn vrouw kennen. Van 1980 tot 2000 voer Lou bij Van Laar uit Dordrecht op diverse sleepboten, directie- en peilvaartuigen. In 2000 trad hij in dienst bij de Gemeente Werkendam als havenmeester.  

Goedel maakt zich al jarenlang verdienstelijk voor de Vereniging van Havenmeesters in Nederland. Voordat hij vijf jaar geleden toetrad tot het bestuur, maakte Lou deel uit van een werkgroep ter ondersteuning van de doelstelling van de VHN.
Lou is volgens het VHN-bestuur iemand die de wereld om zich heen met belangstelling in zich opneemt om er altijd op positieve wijze op te reageren. Zo kan de VHN altijd een beroep op hem doen en is hij actief betrokken bij het wel en wee van de leden, niet alleen als secretaris maar ook als mens.
'Hij spreekt met trots over zijn haven die groot is zonder dat dit in overslagcijfers tot uitdrukking komt omdat het met name een reparatiehaven is. Hij draagt niet alleen zijn haven en werkgever een warm hart toe, maar ondersteunt de gemeente ook als ondernemingsraadlid vanuit een nautisch perspectief.'
Goedel is maatschappelijk sterk betrokken en zit nooit stil, meldt de VHN. 'Naast de zorg voor zijn niet doorsnee gezin, bekleedt Lou diverse vrijwillige nevenfuncties in zijn woonplaats Babylonienbroek, waar o.a. kerk en sportgemeenschap kunnen profiteren van zijn niet aflatende inzet en enthousiasme. Kortom Lou Goedel is een bijzonder mens die zich inzet voor zijn medemens.'

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.
Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.