Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Aanvaring binnenvaartschepen op Markermeer

03-10-2008

ALMERE 3/10 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) uit Lelystad stelt een onderzoek in naar de oorzaak van een aanvaring tussen twee binnenvaartschepen op het Markermeer in de gemeente Amsterdam.

Donderdag 2 oktober 2008 omstreeks 21.30 uur kwamen de beide schepen met elkaar in aanvaring. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De materiële schade aan het binnenschip geladen met grind was groot. Er was geen alcohol in het spel.

Het met 750 ton grind geladen binnenvaartschip voer in de Pampusgeul in de richting van Lelystad en is aangevaren door een leeg beunschip dat van de randmeren afkwam. De voorsteven van het grindschip raakte hierbij aan stuurboordzijde zwaar beschadigd. De schade wordt geschat op meer dan 150.000 euro. Het lege beunschip liep nagenoeg geen schade op. De Waterpolitie heeft de schippers, een 39-jarige man uit Urk en een 53-jarige man uit Rotterdam gehoord.

De schepen zijn in overleg met de Waterpolitie naar de haven Blocq van Kuffeler in Almere gevaren. Daar zal de Inspectie van Verkeer- en Waterstaat eveneens een onderzoek instellen.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.
Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.