Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Applaus voor debuutoptreden koor 'De Binnenvaart'

11-10-2008

ROTTERDAM 11/10 - Het nieuwe koor 'De Binnenvaart' verzorgde zaterdagmiddag een geslaagd debuutoptreden tijdens de najaarsbijeenkomst van Vereniging 'De Binnenvaart' in het STC in Rotterdam. Het repertoire van bekende schippers- en zeemansliederen viel bij de zaal goed in de smaak.

Foto VAART!Koor 'De Binnenvaart' zingt de Zuiderzeeballade. (Foto: VAART!)

'Jullie zijn al flink vooruitgegaan', prees voorzitter Jos Hubens. Het koor, dat in begin juni met twintig leden werd opgericht en begin september voor het eerst repeteerde, telt inmiddels bijna zestig stemmen. Drie accordeonisten en een gitarist zorgen voor de begeleiding, Indra Ville is aangetrokken als dirigent. Er wordt twee keer per maand, op de 1e en de 3e maandag, geoefend aan boord van de René Siegfried in Dordrecht. Sommige koorleden hebben daar elke keer twee uur autorijden voor over.

'We zijn zelfs al geboekt', vertelde initiatiefneemster Loes Winde enthousiast. Het koor treedt binnenkort op tijdens het verjaardagsfeest van een 60-jarige binnenvaarder. Winde deed een oproep aan de zaal voor een kleine bijdrage aan 'het buffertje' om de kosten te dekken, dat leverde 812,35 euro op.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.