Agenda RSS

De RSS feed kan niet gelezen worden.

Meer bijeenkomsten »

Peiling

De nieuwe VAART!website...

Nu online

0 Vaartleden 67 Gasten

Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Aanleg wachtruimtes recreatievaart in Rijn-Schiekanaal

13-10-2008

13/10 - Van begin oktober tot half december dit jaar zal de provincie wachtruimtes voor de recreatieve scheepvaart aanleggen in het Rijn-Schiekanaal. Dit gebeurt ter hoogte van de bruggen Nieuwe Tolbrug (Den Haag), Oude Tolbrug (Voorburg/Leidschendam), Wijkerbrug (Voorburg), Kerkbrug (Voorburg), Overhaalbrug (Voorburg), Vlietlandbrug (Voorschoten).

Eventuele aanwezige palen worden verwijderd. De nieuwe meerpalen zijn van hout of staal, en worden aangebracht door middel van intrillen. Alle werkzaamheden worden vanaf het water uitgevoerd. De werkzaamheden kunnen mogelijk geluids- en triloverlast geven voor omwonenden.

Een wachtruimte is een aanlegplaats (een houten of stalen paal) waar recreatievaart wacht, verzamelt en aanmeldt voor een brugopening. De brug kan dan in één keer meerdere schepen doorlaten. Op deze manier wordt het aantal brugopeningen teruggebracht.

Een belangrijke taak van de Dienst Beheer Infrastructuur (DBI) van de provincie Zuid-Holland is het beheer en onderhoud van vaarwegen.
Kijk voor informatie op www.pzh.nl/waterwerken.
Een opmerking of vraag kunt u mailen naar waterwerken@pzh.nl

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.
Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.