Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Muidense De Hoge Wier wint Zilveren Klipper

14-10-2008

MUIDEN 14/10 - Het vlaggenschip van Muiden, De Hoge Wier, heeft afgelopen weekend weer met succes de Klipperrace gevaren, het Nederlands kampioenschap 'Klipperzeilen' dat jaarlijks vanuit Enkhuizen gevaren wordt. De bemanning zette alles op alles om nogmaals de felbegeerde 'Zilveren Klipper' winnen, nadat deze vorig jaar ook mee naar huis ging.

Foto Muiden MaritiemDe 'fotofinish' op zaterdag. (Foto: Muiden Maritiem) 

De Zilveren Klipper is een eeuwigdurende wisselprijs, beschikbaar gesteld door de gemeente Enkhuizen voor de snelste klipper. Na een spannende race lukte het om vlak voor de finishlijn de belangrijkste concurrent, de La Bohème, te verslaan en zo de prijs weer in de wacht te slepen. 'Deze uitslag heeft onze stoutste dromen overtroffen', aldus Sacha Emmerik, schipper en eigenaar van De Hoge Wier.

Op zondag werd er een Olympische baan gevaren en na een ruim 2 uur durende matchrace met wederom de La Bohème, werd ook deze race pas weer op de finish beslist. Ditmaal echter moest De Hoge Wier de La Bohème voor laten gaan zodat de overall prijs voor het weekend alsnog naar de concurrentie ging. Het wedstrijdseizoen is voor de charterklipper uit Muiden nog niet ten einde; in de herfstvakantie volgt het Beurtveer vanuit Workum en aansluitend worden natuurlijk de Muider Hardzeildagen gevaren.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.