Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Sleepboot Willeke zinkt, zandschip Maaike maakt water

16-10-2008

DEN HELDER 16/10 - De sleepboot Willeke is donderdagavond gezonken op het IJsselmeer vijf mijl noord van Enkhuizen. Nog geen vijf minuten nadat de reddingboten de twee opvarenden van boord hadden gehaald gaat het schip ten onder in de golfen. Het met zand geladen ms Maaike maakte water en is begeleid door reddingboten van Urk naar de Ketelbrug gevaren.

Zie ook:

Rond 16.20 uur meldde het zandschip Maaike dat zij water maakte. Hierop zijn de reddingboten van KNRM station Urk gealarmeerd. De reddingboten zijn samen met het schip richting de Ketelbrug gegaan, waar het schip afgemeerd is aan een daar aanwezige ponton. Uit voorzorg zijn een vrouw en kind aan boord van één van de reddingboten genomen. Een aanwezig kraanschip, de Christina-P is nu bezig het schip te lossen, zodat de oorzaak kan worden opgespoord. Aanwezige pompen aan boord van de Maaike hebben de zaak onder controle.

Rond 18.30 meldde de sleepboot Willeke dat één van de kabels waarmee een bak van 50 meter werd gesleept was losgeraakt, en dat zij zelf, om onbekende reden, steeds meer slagzij kregen. Hierop zijn de reddingboten Watersport en Rien Verloop van KNRM station Enkhuizen gealarmeerd. Aangekomen bij de Willeke hebben zij uit voorzorg de twee opvarenden aan boord genomen. Rond 19.10 uur is de Willeke gezonken. Samen met het duwschip Catharina-4 probeerden de reddingboten een sleepverbinding te maken met de ronddrijvende bak.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.