Agenda RSS

De RSS feed kan niet gelezen worden.

Meer bijeenkomsten »

Peiling

De nieuwe VAART!website...

Nu online

0 Vaartleden 103 Gasten

Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Pon Power & Pon Equipment sponsoren GINAF Rally Power

10-11-2008

VALKENSWAARD 10/11 persbericht - In de Dakar Rally van 2009 treden Pon Power & Pon Equipment op als sponsor van het GINAF Rally Power team (GRP).

Foto Pon PowerGRP in actie. Foto Pon Power

Pon Power, de Caterpillar motorenleverancier, werkt sinds 2005 al samen met GRP. Vanaf dit jaar sponsort Pon Power samen met Pon Equipment, de leverancier van Caterpillar grondverzetmachines, het Nederlandse raceteam. Afgelopen weekend werd tijdens de Dakar Preproloog op het Eurocircuit te Valkenswaard het startsein gegeven voor weer een spannende Dakar Rally.

Dakar Preproloog
Duizenden liefhebbers van de gemotoriseerde sport hebben zaterdag de weg naar het Eurocircuit in Valkenswaard weten te vinden. GINAF Rally Power heeft zich in Valkenswaard op meerdere manieren in de kijker gereden.

Dat GINAF Rally Power in de race tegen de klok onbedoeld een hoofdrol vertolkte was daarentegen wel een (onaangename) verrassing. In de tweede manche van de Dakar-parade werd de equipe van Anne Kies, Michel van Herpen en Emiel Megens slachtoffer van een typisch rally-ongelukje.
Met behulp van een Caterpillar shovel (van Pon Equipment) en een speciale takelwagen van de Koninklijke Landmacht werd GINAF vervolgens op secure wijze weer op de vier wielen gezet.

Caterpillar C18-truckmotor
Net als voorgaande jaren zijn de twee deelnemende GINAF trucks en de snelle assistentietruck uitgevoerd met een Caterpillar C18 motor. Deze krachtbron met een cilinderinhoud van 18 liter zorgt voor een kleine 1000 pk, waardoor deze trucks kans hebben op een podiumplaats. In september 2008 heeft Pon 3 geheel nieuwe C18 motoren afgeleverd waarmee in januari 2009 de strijd wordt aangegaan in Argentinië en Chili.

Samenwerking met GRP
De samenwerking met GRP werd gestart in 2005. Sindsdien zijn de technici van Pon Power, ondersteund door de Amerikaanse producent Caterpillar, actief met het verfijnen van de truckmotoren voor de rallytoepassing. In 2006 werd het vermogen van de motor al verder opgevoerd. Voor de rally van 2008 is hier wederom aandacht aan besteed en heeft men onder andere gewerkt aan het reduceren van de rookontwikkeling en het optimaliseren van de prestaties. Ook is er een andere groep turbo's toegepast, waardoor de truck op lagere toeren een hoger vermogen en koppel beschikbaar heeft. In nauwe samenwerking met de monteurs van GINAF zijn de CAT's aangepast aan de nieuwe wedstrijdreglementen.

Over Pon Power
Pon Power, dealer van Caterpillar motoren in Nederland. Of het nu de aandrijving van een schip of een machine betreft, een (nood)stroomaggregaat of een complete warmtekrachtinstallatie, Pon Power biedt klanten een efficiënte oplossing van kwaliteit met Caterpillar motoren als degelijke, economische en betrouwbare krachtbron.

Over Pon Equipment
Pon Equipment is gespecialiseerd in de verkoop en het onderhoud van Caterpillar grondverzetmachines zoals graafmachines, wielladers, bulldozers, walsen en schrankladers. Als officiële dealer van Caterpillar en Komptech recyclingmachines in Nederland, weet Pon Equipment door een grondige kennis van branchespecifieke problemen op het juiste moment de juiste oplossing te bieden. Ons uitgangspunt: uw werk moet altijd door kunnen gaan.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.
Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.