Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Liefde voor de Maas in pindakaas en kaplaarzen

05-02-2009

ROTTERDAM 5/2 persbericht Maritiem Museum - In pindakaas, een paar kaplaarzen of met olieverf - de liefde voor de Maas blijkt op veel manieren te vatten. Tientallen Rotterdamse jongeren deden mee aan de kunstwedstrijd van het Maritiem Museum Rotterdam en maakten een kunstwerk met als thema ‘I ♥ de Maas’.

I love the MaasHet resultaat is een eigenzinnige tentoonstelling met foto’s, schilderijen, video’s, 3D-werken en kledingstukken waar de liefde voor de Maas en Rotterdam vanaf spat. I ♥ de Maas is te zien van 13 februari tot en met 28 juni 2009. De winnaar van de hoofdprijs wordt bekend gemaakt tijdens de besloten prijsuitreiking op 12 februari.

I ♥ de Maas is een project voor en door jongeren. Niet alleen de kunstwerken zijn door hen gemaakt, ook bij de inrichting van de tentoonstelling, het ontwerp van het promotiemateriaal en de jurering spelen jongeren een prominente rol. Het Rotterdamse Jongerenjaar 2009 en de ambitie om zich te profileren als ontmoetingsplaats voor jong en oud zijn redenen voor het Maritiem Museum om jongeren dit podium te bieden.
 
Geïnspireerd door bekende kunstenaars
Om de jongeren te inspireren maakten drie professionele Rotterdamse kunstenaars ook een werk voor de tentoonstelling: Eric van Straaten (fotograaf), Kas (videomaker/ muzikant) en Luuk Bode (beeldend kunstenaar/ illustrator). Zij maken tevens onderdeel uit van de jury die verder bestaat uit Chris Versteeg (Lastplak), Steven Koopmans (Wethouder B&W Next) en een lezer van het tijdschrift DIMI.
 
Stemmen op favoriet kunstwerk
Bezoekers van het museum kunnen in de tentoonstelling hun stem uitbrengen op hun favoriete kunstwerk. Het kunstwerk met de meeste stemmen wint de publieksprijs tijdens de Museumnacht 2009.   
 
Het project I ♥ de Maas is tot stand gekomen in samenwerking met Your World, Dimi, FunX en Strand aan de Maas. Meer informatie op www.maritiemmuseum.nl/ilovedemaas

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.