Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Brazilië-missie focust op offshore en binnenvaart

14-03-2011

Brazilië staat op nummer 1 als het land met de meeste groeimogelijkheden op het gebied van export voor Nederlandse maritieme bedrijven. Dit bleek uit de onlangs door Scheepsbouw Nederland uitgevoerde exportenquête. Ontdek uw exportmogelijkheden in Brazilië van 7 tot en met 14 mei 2011. De handelsmissie met focus op de Braziliaanse offshore en binnenvaart, voert langs Rio de Janeiro en de twee in het Amazonegebied gelegen plaatsen: Belèm en Manaus.

Brazilië-missie focust op offshore en binnenvaart
Rio de Janeiro
Rio de Janeiro vormt samen met de tegenoverliggende stad Niteroi, het kloppende hart van de Braziliaanse scheepsbouwindustrie. Dit hart breidt zich verder uit naar Sao Joao da Barra waar investeerder EBX group een grootschalig ‘Shipbuilding and Industrial Logistics Complex’ gaat bouwen. Een bezoek aan OSX, EBX staat op het programma naast vele bezoeken in Rio de Janeiro aan onder meer Petrobras, Transpetro, Engevix en mijnbouwconcern Vale.

Manaus & Belèm
Middenin het Amazonegebied ligt Manaus, een miljoenenstad waar zich 10 scheepswerven bevinden. Deze werven richten zich met name op binnenvaart en bouwen onder meer sleep- en duwboten en bakken. In Manaus wordt een interactief seminar gehouden rond het thema ‘Inland Shipping’.
In het programma wordt speciaal aandacht besteed aan Nederlandse maritieme kennis en kunde. Een matchmaking event en netwerkreceptie ontbreken niet. In Belèm en Manaus worden scheepswerven en scheepseigenaren als Erig, Rio Maguari, Sao Joao Shipyard en Erin Shipyards bezocht.

Meer informatie
Klik hier voor het concept programma van deze handelsmissie. Bij vragen kunt u contact opnemen met T: (010) 44 44 333 of E: sm@hme.nl.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.
Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.