Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Esperanto nieuwe binnenvaarttaal in Europa

29-03-2011

DORDRECHT (persbericht) - Na overleg met vertegenwoordigers van de Europese Commissie, leden van de overleggroep aangaande Riverspeak en het dagelijks bestuur van EDINNA is besloten om m.i.v. vrijdag a.s. voortaan het Esperanto te gaan gebruiken als gemeenschappelijke taal voor de Europese binnenvaart.

Belangrijkste reden om over te gaan tot het gebruik van Esperanto als uniforme binnenvaarttaal is het streven van de Europese Commissie om daar waar mogelijk de enorme gevarieerdheid binnen het Europese talenpalet zoveel mogelijk ook als uitgangsbasis voor het professioneel handelen in de vervoerssector te handhaven.

Met name de inbreng van bekende emeritus hoogleraren Esperanto heeft duidelijk gemaakt dat deze verandering in voorgestelde uniforme taal voorziet in een enorme behoefte.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van EDINNA op 078 6332758 of reageren per mail via edinna@stc-r.nl

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.
Reacties op dit artikel (4)

rein72

waarom geen duits of engels 3/4 spreekt en verstaat al en esperanto is geen wereld taal waas 60 jaar geleden wel een optie maar nooit van de grond gekomen toch
21-1-2015 16:51

HansKlop

Gemeenschappelijke binnenvaarttaal heeft potentie maar het zal ietwat tijd kosten dit eigen te maken. Scholing vanaf de schoolbanken tot verkorte opleiding via (taal)opleidingsinstituten in europa. Mogelijk met steun van Brussel. Anderszijds zal moet men voorkomen dat men nog verder afgroeit van het land van herkomst of heel bewust hier op aansturen.
20-11-2011 13:06

redbull

geen goede 1 apr gap
30-3-2011 18:09

Fred Lindsen

Goeie zaak, is tenslotte ook een wereldtaal!!!!.........
30-3-2011 18:03