Nu online

0 Vaartleden 57 Gasten

Home»Leven»Boeken

Mooie schepen en banen in de haven van Rotterdam

Mooie schepen en banen in de haven van RotterdamHans Roodenburg en Cees de Keijzer maken een serie van hun 'Mooie schepen en banen'. Na de succesvolle eerste uitgave over schepen, die Rotterdam in 2009 aandeden, een prachtig vervolg met de schepen van 2010. In de nieuwe uitgave weer beschrijvingen over hedendaagse schepen en hun ladingen, maar ook over bijzondere schepen met daarbij de nodige educatieve elementen, alsook over een aantal kenmerkende functies in de haven.
In het nieuwe boek wordt ingegaan op het Green Award certificaat, waardoor tankers in een toenemend aantal havens kortingen krijgen. Ook worden diverse aspecten van de zo belangrijke offshoresector toegelicht. Opmerkelijk is ‘het grootste schip ooit’ dat afgelopen zomer ‘om de Noord’ naar China is gevaren, alsmede een ander schip dat de ‘Noordelijke IJszeeroute’ van Moermansk - Shanghai zelfs in beide richtingen heeft volbracht.
Naast een grote verscheidenheid aan schepen wordt ook een Rotterdamse reder pur sang in de wilde vaart gepresenteerd, wiens schepen hier vrijwel nooit komen. In contrast met deze reder - die schepen in de vaart brengt – ook de directeur van een sloopwerf in deze regio die, zoals dat thans wordt genoemd – schepen recycleert – en moet opboksen tegen vaak milieuonvriendelijke scheepsontmantelingen op stranden in andere delen van de wereld.
Het boek is tot stand gekomen door een nauwe samenwerking met World Ship Society, Rotterdam Branch. Het kost 18,95 euro en is te bestellen via de website van uitgever Coolegem Media.